background

Lämpökuvaus ja kosteusmittaus

kosteusmittaus lämpökuvaus

Kosteusmittaus Lahdessa

Kosteusmittaus tehdään kun halutaan selvittää yksittäisen rakenneosan kosteus. Lähes aina halutaan kuitenkin selvittää rakenteen vaikkapa betonisen lattian kosteustilanne useammasta kohdasta, jolloin puhutaan kosteuskartoituksesta.

Tyypillisesti kosteuskartoituksen kohteena on vesivahinko pesuhuoneen rakenteissa, jolloin kosteuskartoituksessa lähdetään liikkeelle rakennetta rikkomattomalla tavalla, jolloin kosteuden mittaaminen tapahtuu pintakosteuden tunnistimella.

Mikäli pintakosteuden tunnistin antaa viitteitä siitä että rakenteissa voi olla kosteutta, tehdään suunnitelma kosteuskartoituksesta, jolloin rakenteita puretaan ja mitataan kosteuspitoisuus kalibroidulla rakennekosteusmittarilla suoraan rakenteesta.

Mikäli rakenteiden purkua ei katsota tarpeelliseksi, voidaan rakenteeseen porata reikiä, joista kosteus mitataan. Esim. Betonilattioiden kosteuskartoituksessa tämä on tavallisin tapa selvittää betonin suhteellinen kosteus.

Tyypillisiä kosteuskartoituskohteita ovat. WC, pesutilat, saunat, muut märkätilat, keittiön seinä/lattia vesipisteiden välittömässä läheisyydessä, kellarin lattia. Asuntokaupan yhteydessä suositellaan teetettäväksi kosteuden tarkastaminen pintakosteudentunnistimella.

ImageImage

Epäiletkö kosteutta asunnossasi?

Se voidaan selvittää kosteusmittauksella

Image

Lämpökuvauksella selvität nopeasti mistä lämmöt karkaa harakoille!

Paikanna rakennusvirheet lämpökuvauksella

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton rakennuksen kunnon tutkimusmenetelmä. Lämpökuvauksella voidaan paikantaa rakennusvirheitä ja rakennusvikoja, lämpövuotoja, kylmäsiltoja ja rakennusken tiiveyden tasoa. Lämpökuvaus voidaan suorittaa rakennuksen sisällä, jolloin voidaan havaita esimerkiksi tiivisteiden vuodot, höyrynsulun vuodot, eristeiden puute tai huonolaatuisuus. Lämpökuvauksella voidaan selvittää myös lämmityspattereiden toimintahäiriöt, lämmityskaapeleiden ja lämmitysputkien sijainti, ilmanvaihdon ongelmatilanteet ja sähkökeskuksen ylikuormitukset.

Selvitä lämmöneristeiden kunto ja mahdolliset kosteusvauriot lämpökuvauksella

Rakennuksen ulkopuolelta kuvattaessa saadaan havaintoja rakennuksen vaipan lämmöneristeiden kunnosta, sekä vaipan tiiveydestä. Lämpökuvauksella voidaan havaita myös kosteusvaurioita silloin kun vaurio on jatkuvassa tilassa ja vaurion aiheuttama vesi on edelleen liikkeessä.Lämpökuvaus on nopea ja edullinen tapa tutkia rakennuksen kuntoa ja talotekniikan toimivuutta. Lämpökuvauksen avulla saadaan nopeasti ja luotettavasti selville rakennuksen energian säästöön vaikuttavat korjausmahdollisuudet.

Vauhdilla asiaan!

Pyydä tarjous lämpökuvauksesta